Selfie tagen på demensboende i Älmhult
Rose-Marie Nygren ihop med drottning Silvia. Foto: Privat
Älmhult

Oväntat besök när drottning Silvia dök upp på demensboende

Rose-Marie Nygren: Nu är jag kändis på jobbet
3:34 min

Rose-Marie Nygren, som arbetar på ett demensboende i Älmhult, sprang plötsligt på drottningen på sin arbetsplats.

Förra veckan var drottning Silvia i Älmhult där hon besökte Ikea för att prata om heminredning för demenssjuka. Men det var inte det enda stället hon besökte.

Rose-Marie Nygren från Herrljunga arbetar som undersköterska på ett demensboende i Älmhult. Efter en rast mötte hon ett oväntat sällskap i entrén. Självaste drottning Silvia kom på besök och ville gärna se sig om i lokalerna.

– Minst sagt oväntat. Jag sa hej och gick förbi. Tog fem steg och tänkte sedan, men vem var det? Så jag gick fram och hälsade, säger Rose-Marie och beskriver det pirriga mötet. 

När hon berättade att hon jobbar på en demensavdelning frågade drottningen om hon fick följa med in och titta lite. 

– När dörren stängdes bakom oss kände jag hur nervös jag blev. Men hon var så lätt att prata med och ställde många relevanta frågor. 

När Rose-Marie sedan skulle visa att de har flera böcker om kungligheterna på avdelningen som de gamla gillar att bläddra i, då satt en tant med just den boken.

– Ni skulle sett hennes min när hon blickade upp från boken. "Dig känner jag ju", sade hon, säger Rose-Marie och skrattar.

Det kungliga besöket är nu förevigat genom ett förstorat fotografi med Rose-Marie och drottning Silvia som hänger på väggen på demensboendet. 

Hör hela berättelsen i ljudklippet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".