Jane "Ironman" Nilsson från Markaryd.
Jane "Ironman" Nilsson från Markaryd. Foto: Privat.
Markaryd

Jane från Markaryd gjorde sin tredje Ironman

Jane Nilsson från Markaryd: Det är lycka att komma in på upploppet
1:31 min

Det var stor folkfest runt Kalmar och på Öland i går när triathlontävlingen Ironman avgjordes. Och en hel del kronobergare fanns på plats både i publiken och på startlinjen.

– Det är fantastiskt roligt. Efter racet var jag väldigt sliten, det grävdes djupt i går kan jag säga, men i dag känns det bra i kroppen, säger Jane Nilsson från Markaryd som gjorde sin tredje Ironman i Kalmar i går.

Tävlingen börjar med 3,8 kilometer simning, följs av 18 mil på cykel för att avslutas med 42 kilometer löpning.

Vad tänkte du när du gick över mållinjen?

– Alltså det är ren lycka, en fantastiskt härlig känsla att komma in på upploppet. Man höjs ju enormt av publikens stöd runt om, det är kul, jag älskar detta.

Men kan du röra dig i dag?

– Ja det kan jag, skrattar Jane Nilsson. Det är ju så att ju bättre tränad man är desto mindre ont har man i kroppen efteråt. Mina tår är lite blåa och jag är lite stel i nacken annars känns det bra.

Och hon är mycket nöjd med sitt resultat:

– Jag kom femma i min åldersklass och satte nytt personligt rekord. Jag hade 10:35 någonting i mål och var trettonde dam total, så jag är supernöjd, säger Jane Nilsson från Markaryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".