Polisen Scott Goodwin i uniform utanför polishuset i Växjö.
Scott Goodwin på polisen i Växjö. Foto: Anneli Koskinen/Sveriges Radio
Växjö

Polisen efter Karl-Oskar: Var är föräldrarna?

Scott Goodwin: Var är föräldrarna?
2:08 min

Karl-Oskardagarna är över för i år, och för polisen har helgen inneburit en hel del att göra. Kommunpolis Scott Goodwin riktar nu kritik mot en särskild grupp – föräldrarna.

Flera misshandlar och fyllerier har anmälts under helgens Karl-Oskarevenemang i Växjö.

– Jag kan säga en sak tydligt. Under tiden jag jobbade i helgen såg jag hur många fulla ungdomar som helst utan föräldrar på plats, säger Scott Goodwin.

Fredagskvällen blev regnig och därmed lite lugnare men Scott Goodwin berättar om en stökig lördagskväll, där polis och ordningsvakter fick ingripa för att förhindra bråk och fylla.

Delvis känns det hopplöst.

Han pratar om unga tonåringar, neråt 12-årsåldern, som drar runt på stan berusade. Och han hävdar att en mycket stor del av problemet är att föräldrarna släpper iväg sin barn utan tillsyn.

Och det är inte polisens roll att ta föräldraansvar över andras barn.

– Jag blir lite upprörd över detta. Vi säger till föräldrarna, ha koll på era barn, låt dem inte gå ut på Karl-Oskardagarna utan föräldrar. Delvis känns det hopplöst, säger Scott Goodwin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".