Till vänster i bild syns flera spindlar, till höger syns Lola Gustavsson
På kvällen är spindlarna hos Lola som mest aktiva. Foto: Privat och Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Växjö

Spindlar invaderar Lolas nybyggda lägenhet

Lola Gustavsson: De är ju för fan överallt!
1:38 min

Lola Gustavsson är förtvivlad. I hennes nybyggda lägenhet i Växjö kryllar det av spindlar, men Växjöbostäder vill inte sanera lägenheten. Spindeln är ett nyttodjur, menar hyresvärden.

Minst ett av de nya höghusen på Sjövallavägen i Växjö invaderas just nu av spindlar, enligt flera som bor där. I ett uppmärksammat inlägg på Facebook avråder Lola Gustavsson spindelrädda från att flytta dit.

– De är ju för fan överallt, säger Lola Gustavsson som är en av hyresgästerna i det nya höghuset på Sjövallavägen.

Lägg ut gift!

Lola Gustavsson är extremt rädd för spindlar. När P4 Kronoberg besöker husen som byggdes 2015, vittnar flera grannar om problemen med spindlar.

– Jag tycker de ska spola stuprören och lägga ut gift så att spindlarna inte vill vara här, säger Lola Gustavsson.

Växjöbostäder skriver i ett mejl till P4 Kronoberg att de har undersökt problemet tillsammans med Anticimex. Enligt Anticimex är spindlar inget skadedjur, utan ett nyttodjur. De menar också att en sanering skulle innebära stor risk för spridning av gifter i byggnaden.

Växjöbostäder har nu bestämt att följa Anticimex rekommendationer och istället skicka ut informationsbrev till hyresgästerna med tips på hur man själv kan få ner antalet spindlar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".