Per Faeltenborg, projektledare och byggarna Joakim Nielsen, Simon Larsson och Anna Alm.
Per Faeltenborg, projektledare och byggarna Joakim Nielsen, Simon Larsson och Anna Alm. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio.
Älmhult

Full rush inför Familjefestivalen

Per Faeltenborg, projektledare: "Min minnesbank är rätt så full just nu"
2:34 min

Imorgon fredag drar Familjefestivalen i Älmhult igång. Och just nu har arrangörer och scenbyggare fullt upp med att få klart allt tills starten.

På området där Familjefestivalen i Älmhult ska vara pågår febril aktivitet. Spindeln i nätet för festivalen heter Per Faeltenborg och har bråda dagar just nu.

– Ja, min minnesbank är ganska full just nu men som tur var har jag folk runtomkring mig som jag kan "tanka över" så jag får "nytt fritt minne" och det är ju bra, säger Per Faeltenborg.

– Jag måste till exempel räkna på hur mycket el som måste finnas i varje gathörn för att knallarna ska få ström. Och jag får jämka mycket. Tar du matknallar vill alla stå längst fram i bästa position och då får man försöka vara rättvis och demokratisk där. Polisen vill att det ska vara säkert och Räddningstjänsten vill att det ska finnas utrymningsvägar. Det är en del att tänka på.  

Anna Alm är en av byggledarna när det gäller scenbygget. Hon har byggt scenerna i Älmhult sedan 2014.

--Just nu "bottnar vi" så att säga. Det vill säga det som ska bli golvet på scenen. Scenen kommer sedan att bli 12 x 14 meter. Totalt har jag byggt scener på runt 15 festivaler i landet, säger Anna Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".