Tomt i brevlådan hos Barbro Granqvist utanför Moheda.
Tomt i brevlådan hos Barbro Granqvist utanför Moheda. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Moheda

84-åriga Barbro fick inte post på hela sommaren

Barbro Granqvist: Det är viktiga papper för både ekonomi och hälsa
1:29 min

84-åriga Barbro Granqvist har inte fått sin post på hela sommaren och hon har missat räkningar och viktiga kallelser. Avvakta och se om den kommer, säger Postnord.

Barbro Granqvist bor halva året i Stockholm och halva året utanför Moheda. Och under tiden hon är i Moheda låter hon eftersända sin post från Stockholm.

– Jag har inte fått eftersänd post under hela sommaren. Det är räkningar och kallelser till undersökningar och sådant, rätt viktiga papper för både min ekonomi och hälsa.

Jag har suttit i knapptelefonen hela sommaren och hållit på att rodda med detta.

Barbro Granqvist vet på ett ungefär vilka räkningar som brukar komma, säger hon. Och hon har själv kontaktat de företagen för att inte bli efter med räkningarna.

– Jag har suttit i knapptelefonen hela sommaren och hållit på att rodda med detta.

Vad tänker du om att det varit så här?

– Det är ju helt vansinnigt att posten inte lyckas lägga post i ens brevlåda när allting är ordentligt frankerat, har ordentlig adress och avsändare.

Men något besked från Postnord om vad som kan ha hänt med hennes post har hon inte fått.

– Det är ingen som har kunnat svara på var den här posten finns. Den måste ju finnas någonstans, men var? Det skulle jag gärna vilja veta, säger Barbro Granqvist.

Från Postnords presstjänst säger man till P4 Kronoberg att Barbros post kan ha blivit felutdelad och man råder henne att avvakta för att se om den dyker upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".