Spindel i spindelnät
Arkivbild. Foto: Bernd Thissen /TT
Växjö

Anticimex: ”Spindlarna är nödvändiga”

Anticimex: Är ett tidigare skogsområde
1:23 min

Boende i höghusen på Sjövallavägen i Växjö har vittnat om problem med spindlar. Men Anticimex avråder från att sanera då det är skadligt för naturen.

I de nybyggda höghusen vid Sjövallavägen i Växjö har de boende vittnat om problem med spindlar som invaderar lägenheterna. Hyresvärden Växjöbostäder vill inte sanera efter att Anticimex avrått dem av flera anledningar. 

– Att applicera ett gift utvändigt för spindlarna medför så stor risk att vi sprider bekämpningsmedel till sjöar och vattendrag som ligger ihop i det här området, säger Glenn Gustavsson på Anticimex i Växjö. 

Skulle de sanera för spindlarna har vädret stor påverkan. Om det regnar dagen efter att de har sanerat utvändigt kommer det rinna ner på fasaden och inte göra någon nytta mot spindlarna, menar Glenn Gustavsson.

Husen är enligt Gustavsson byggda på ett tidigare skogsområde där det fanns mycket spindlar och andra insekter. 

– Skulle vi plocka bort spindlarna så kunde vi inte bo kvar för då har vi massa myggor och flugor och andra insekter som tar sig in i lägenheten eller svärmar utanför istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".