Växjö tingsrätt.
Foto: Cecilia Ekströmer /Sveriges Radio
Växjö

Tolken tolkade fel – förhören skjuts upp

Emma Berge, åklagare: Har aldrig varit med om detta tidigare
0:42 min

Två vittnen skulle höras i det uppmärksammade fallet där två män misstänks ha fört bort och misshandlat en man som vägrade tigga. Men vittnesförhören skjuts nu fram efter tolkningsproblem.

– Jag har aldrig varit med om en sådan här situation innan, säger åklagare Emma Berge.

Under fredagen var det tänkt att vittnen och de tilltalade skulle höras i rättssalen. Men vittnesförhören kommer med stor sannolikhet att få skjutas upp till nästa vecka.

Den första tolken hade förenklat det som målsägande sa

Orsaken är att det kommit in invändningar mot tolkningen av 57-åringens berättelse. Eftersom han har återvänt till Bulgarien spelades en så kallad besvisupptagning med mannen upp under gårdagen.

– Tolken som vi har med i dag har berättat att vissa delar inte hade blivit översatta, att den första tolken hade förenklat det målsägande sa. Vi kommer att få göra en ny tolkning i dag, säger åklagare Emma Berge.

Hennes förhoppning är att de två misstänkta männen som står åtalade för bland annat människorov och försök till mord kommer att kunna höras under fredagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".