Frontback
Frontback. Foto: Micke Gronberg/Sveriges Radio
P4 Nästa Kronoberg

Teknikstrul ställde till det för Frontback i P4 Nästa

Frontback: "Vi är jättetacksamma för allt stöd"
2:38 min

Det blev en fjärdeplats för P4 Kronobergs bidrag, Frontback, när juryn avlagt sina röster i P4 Nästa på lördagskvällen. Vann gjorde Dalarnas bidrag, Stiko Per Larsson, med låten "Kumpaner".

Medlemmarna i Frontback var glad över fjärdeplatsen efteråt, men ett teknikstrul under framförandet av "On and on" på lördagskvällen la lite sordin på stämningen. Gitarrljudet i förstärkaren blev fel av någon anledning. Ljudet skulle vara distat – men blev i stället allt för "rent".

– Det blev en helt annan låt, säger sångerskan Anlo Front.

Ljudet hämmade framförandet enligt henne.

– Man fick köra på. Vi vet ju vad vi ska göra, men det blir inte alls samma sound. Vi fick ju inte ut det vi ville.

– Det blev nog tyvärr ingen rättvis bedömning. Vinnaren var jätteduktig, men det vi är besvikna på just nu är att vi inte kunde framföra vårt bidrag så som vi vet att det ska vara inför juryn som var på plats, säger Kristoffer Stridh.

Men han poängterar att de ändå är nöjda med tävlingen.

 – Vi är jättetacksamma för allt stöd vi har fått. Den här tävlingen öppnar förhoppningsvis många nya dörrar för oss. Vi har haft fantastiskt kul ända fram till slutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".