Thorleif Torstensson och Eric Martinsson
Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio.
Thorleifs/Växjö Lakers

Efter lektionen med Thorleif – hockeystjärnan spelar saxofon

Eric Martinsson spelar en del av Du gamla, du fria
3:44 min

Dansbandskungen Thorleif Torstensson var mycket imponerad efter den första saxofonlektionen med Växjö Lakers Eric Martinsson. Den 24-årige hockeystjärnan lyckades nämligen spela en del av Du gamla, du fria.

Dansbandskungen Thorleif Torstensson och hockeystjärnan Eric Martinsson möttes för allra första gången under tisdagen i radiohuset i Växjö. 

Och efter en dryg halvtimmes lektion med Thorleif lyckades Martinsson spela delar av den svenska nationalsången Du gamla, du fria. Thorleif Torstensson var lyrisk över hockeystjärnans insats.

– Det är helt strålande alltså! Det är första gången han håller i en saxofon! Ja, jag är faktiskt imponerad. För det här är inte lätt. Men det känns riktigt rätt, alltså. Nu gäller det att nöta och nöta, och det vet han ju hur man gör sedan hockeyn, säger Thorleif Torstensson.

– I början var jag helt lost. Men det gick ganska snabbt att få in rytmen. Det är nog inte så enkelt, men jag kanske har en fallenhet för detta. Men jag får credda läraren. Han lär mig bra. Jag har fått blodad tand nu. Detta var första steget. Vi får hoppas grannarna har tålamod där hemma nu. Annars får jag sätta mig i skogen och spela, säger Eric Martinsson.

Nu ska Eric Martinsson hyra en saxofon i fyra månader och fortsätta sin träning med Thorleif. Sedan vill dansbandskungen att han och Martinsson tillsammans ska spela Du gamla, du fria på isen i samband med en av Växjö Lakers match i Vida Arena.

Men om det är genomförbart återstår att se.

– Då får vi nog ha tillåtelse från Växjö först. Jag kanske inne i min bubbla av fokus inför matchen då, flinar Martinsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".