Håkan Engdahl hoppar av SD.
Arkivbild. Foto: Per Brolléus/ Sveriges Radio
Sverigedemokraterna

SD:s gruppledare i Växjö lämnar partiet

Håkan Engdahl, Sverigedemokraternas gruppledare i Växjö, lämnar sitt eget parti. Det meddelade han under fullmäktige under tisdagskvällen, skriver Smålandsposten.

SD-politikern Håkan Engdahl hoppar av partiet eftersom han anser att demokratin i partiet är satt ur spel. Det deklarerade han till övriga ledamöter från talarstolen under kommunfullmäktige.

– För tre månader sedan påtalade jag för vår partiledning om oegentligheter inom vårt parti i Kronobergs län. Vi kan kalla det för växtvärk eller vi kan kalla det för vad vi vill, men tre månader är för länge för ett svar, säger han till tidningen.

Den före detta sverigedemokraten riktar kritik även mot distriktsledningen i länet och nämnde under sitt tal hur personer blivit bortplockade från årsmöten och kandidater försvunnit under vägen.

– I vårt distrikt har man arbetat med ledarskapet på ett sätt där ledaren som bär ryggsäcken står längst bak och trycker kniven i ryggen på folk som inte säger som de vill.

Håkan Engdahl sade också att hans avsikt är att sitta kvar i fullmäktige, men inte under SD-flagg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".