Nils Holmqvist, Mats Malmhav och Pia Söderling utanför Folkets hus i Konga.
1 av 2
Nils Holmqvist, Mats Malmhav och Pia Söderling utanför Folkets hus i Konga. Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl/Sveriges Radio
En man med glasögon och rutig skjorta står bredvid en filmaffisch med Becker - Kungen av Tingsryd.
2 av 2
Mikael Jeansson (S), kommunalråd i Tingsryds kommun ser fram emot förhandsvisningen. Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl/Sveriges Radio
40 platser på 10 dagar

Höga förväntningar inför smygpremiären av Tingsrydsfilm

Pia Granstedt Söderling, Älmeboda: Jag hoppas att filmen ger en wow-känsla
4:05 min

I kväll rullas röda mattan ut i Konga Folkets hus då det är förhandsvisning av filmen "Becker – kungen av Tingsryd".

– Det är otroligt stora förväntningar. Många kommuninvånare är taggade inför det här, Mikael Jeansson (S), kommunalråd i Tingsryd.

En skum möbelhandlare som handlar med illegal smuggelsprit med utgångspunkt i Tingsryd. Filmen "Becker – kungen av Tingsryd" har premiär på fredag men redan under onsdagskvällen är det förhandsvisning i Konga Folkets hus. Efteråt anordnar kommunen en paneldiskussion.

– Det kommer bli intressant. Vi vill höra om bilden stämmer av Tingsryd som filmen förmedlar, säger Mikael Jeansson. 

Martin Larsson är regissör och en rad kända skådespelare kommer att synas på bioduken, bland annat Nour El Refai och Torkel Pettersson. 

Pia Granstedt Söderling från Älmeboda är nyfiken på filmen. 

– Det ska bli jättekul. Tänk att få en film som handlar om din egen ort. Det är fantastiskt. Det tror jag många skulle vilja ha, säger Pia Söderling. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".