Elias Pettersson
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö Lakers

Supertalangen spelar i Växjö: "Drömmer sig iväg ibland"

Elias Pettersson: Det är ingen hemlighet att jag måste bli större och starkare
5:08 min

Växjö Lakers har lyckats locka till sig en av världens kanske mest lovande ishockeyspelare. Det handlar om den 18-årige stortalangen Elias Pettersson.

I somras draftades* Elias Pettersson som femte spelare av Vancouver Canucks när lagen i NHL, National Hockey League, tingade spelare i den årliga NHL-draften.

Det betyder att Elias Pettersson räknas som en av världens mest talangfulla 18-åringar. Och kommande säsong ska han spela i Växjö. Elias själv och Vancouver Canucks, som äger rättigheterna till Petterssons hockeyspelande, anser nämligen att det är bra för honom med ett eller två år i SHL innan han är redo för världens bästa hockeyliga. 

– Det är ingen hemlighet att jag måste bli större och starkare. Det är jag medveten om och arbetar med varje dag. Det är ingen hemlighet att jag är liten, väger lite för lite. Men det är något jag jobbar med varje dag. Om jag får på mig lite muskler ska jag förhoppningsvis vara redo [för NHL], säger Elias Pettersson. 


 * NHL-draften är en årlig tillställning där lagen i världens bästa hockeyliga, NHL, väljer (eller draftar) rättigheterna till unga, talangfulla spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".