Uppvidinge kommun, bil, skylt, genre
Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Uppvidinge

Personal på Uppvidinge gymnasieskola vill att förvaltningschef avgår

"Personalen har inte känt sig hörda"
2:17 min

Personalen på Uppvidinge gymnasieskola vill att deras förvaltningschef avgår. Det råder en allvarlig situation på skolan, skriver de i ett brev.

Personalen på Uppvidinge gymnasieskola har idag lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen där de tycker att situationen på skolan gör att det är ohållbart att förvaltningschefen på Barn- och utbildningsförvaltningen Mikael Falk behåller sin nuvarande tjänst.

De föreslår att kommunen istället ger honom andra uppdrag.

Personalen menar att arbetsmiljön är hårt ansträngd och att många lärare har slutat på grund av Mikael Falk. Resultatet, enligt personalen, är att skolan saknar de resurser, system och rutiner som skollagen kräver.

Det är kommunpolitikerna Frida Sundqvist-Hall (C) och Viktoria Birgersson (C) som ställs sig bakom skolpersonalen och skrivit under skrivelsen.

– Personalen upplever att de inte blivit hörda och de ville att vi skulle gå in och stå upp ihop med dem. Vi känner att vi brinner för Uppvidinge och skolan och får ta vårt ansvar. Men vi vill tydliggöra att det är deras åsikter, säger dem. 

P4 Kronobeg har sökt Mikael Falk har fått svaret att han sitter upptagen i möte hela dagen.

Däremot har vi pratat med barn- och utbildningsnämndens ordförande, centerpartisten Torbjörn Gustafsson som har läst igenom de här punkterna och som säger att i många av de här punkterna kunde Mikael Falk ha valt "en annan ordning", ett annat bemötande, medan det finns nån punkt där Mikael Falk har ändrat sina beslut för att tillgodose personalen.

hansäger också att några av de här punkterna presenterades för nämnden redan innan semestern - då hann man inte ta upp det, utan det ska upp på nästa sammanträde i september. Men de är redovisade för Mikael Falk själv - han i sin tur ska redovisa sin syn på det hela för personalen på skolan och för nämnden.

Och vad gäller skrivelsen som lämnades till kommunstyrelsen i går så kommer den behandlas på sedvanligt sätt och det kommer begäras in kompletterande uppgifter från förvaltning och nämnd låter ordförande i kommunstyrelsen Åke Carlsson hälsa. "Det är en tydlig frustration så det här ska vi såklart titta på" säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".