Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor.
Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio

Myndighetsflytt till Växjö – omtumlande besked för personalen

Generaldirektör Lena Nyberg: Många har mycket känslor
2:19 min

Regeringens beslut om att flytta myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till Växjö offentliggjordes under onsdagsförmiddagen. Dessförinnan hade MUCF:s generaldirektör blivit meddelad, men inte personalen.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är har sin utgångspunkt i Stockholm. Men efter regeringens beslut om myndigheternas omlokalisering, kommer verksamheten flyttas till Växjö. Ett besked som personalen på MUCF fick veta först under morgonen. 

Kom det som en chock för personalen? 

– Ja det får man nog säga. Det blir naturligtvis rörigt och många har mycket känslor, säger generaldirektören Lena Nyberg. 

– Väldigt många har bostad, familj och barn i Stockholm. Det blir en stor omställning att flytta till Växjö och många ser inte det som ett alternativ över huvud taget.

Senast den 1 februari 2019 ska omlokaliseringen vara genomförd. 

Kommer du fortsätta som generaldirektör?

– Mitt uppdrag är ju att verkställa regeringens beslut. Å ena sidan vill jag försöka ta hand om den personal jag har nu och å andra sidan vill jag gärna bygga upp en bra verksamhet i Växjö, säger Lena Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".