Utbränd bil.
1 av 2
En utbränd personbil som liknar den polisen eftersökt hittades under fredagsmorgonen. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden
Krossad entré till butik i Växjö.
2 av 2
Foto: Carl Carlert/nyhetsbilden
Växjö

Utbränd bil hittad efter smash and grab-stöt

Andreas Jörnefeldt, polisen: Forcerade entrén
3:01 min

En sport- och fritidsbutik på Grand Samarkand i Växjö blev under natten till fredag utsatt för en så kallad smash and grab. Under fredagsmorgonen hittades en utbränd bil som liknar den som polisen letat efter.

Det var vid halv två-tiden natten till fredag som minst två gärningsmän backade in en silvrig Audi Q5 i butikens entré.

Det är fortfarande oklart vad personerna fick med sig. De försvann från platsen i bilen som skadades kraftigt baktill i samband med kuppen.

Under fredagsmorgonen hittades en utbränd personbil ett par kilometer från butiken. Bilen liknar den som polisen eftersökt och man misstänker att det kan vara samma Audi som stals från en bilfirma för några veckor sedan.

Butiken ska under dagen göra en inventering och polisen en brottsplatsundersökning.

I anslutning till inbrottet krossades en ruta till ett apotek på Norremarksområdet i Växjö och sedan slängdes någon form av fyrverkeripjäs eller knallskott in i lokalen.

Polisen kan inte utesluta att händelserna hänger ihop och tror att skadegörelsen mot apoteket kan ha varit en undanmanöver för inbrottet.

Ännu finns ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".