En kvinna och en man står framför en trädörr.
Sandra Lundell, som spelar sig själv i filmen och Lars Gahlin. Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl/Sveriges Radio
40 platser på 10 dagar

Bond har dragit in en halv miljon till Världens barn

Lars Gahlin: Det har varit hysteriskt
3:00 min

Tre månader efter premiären har Black Light – Den Sista Riktiga Bondfilmen dragit in över 500 000 kronor till Världens barn.

Idén till filmen föddes för sex år sedan och i maj hade filmen Black Light – den sista riktiga Bondfilmen premiär. En Bondfilm som utspelar sig i Markaryd. 

– Den börjar i Skottland och hamnar faktiskt i Sverige av en händelse och då i Markaryd, Strömsnäsbruk och Traryd. Likaväl som den kunde hamnat i Thailand eller någon annanstans, säger Lars Gahlin som är en av hjärnorna bakom filmen. 

Filmen gjordes på learning by doing

Filmen är helt skapad av frivilliga, ingen i filmprojektet tjänar några pengar på den och de flesta hade ingen erfarenhet av att göra film sedan tidigare. 

– Vi sökte bland vänner och bekanta. Någon var intresserad av filmning och hjälpte till med det, säger Lars Gahlin.

Det skulle från början vara en privat film men intresset har varit så stort att de har haft vanliga visningar. 

– När det gick så bra så tänkte vi ska vi inte göra någon välgörenhet av det. Få in lite pengar där. Då kontaktade vi Världens barn. Och kriteriet för att se vår film är att du skänker 100 kronor, säger Lars Gahlin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".