Ambulanser i garage
Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio

Myresjöhus Arena chockades då Frejspelare föll ihop

Björknesjö: "Fotbollen tappar värde"
1:21 min

Tidigt i matchen föll Frejspelaren Nsima Peter ihop handlöst på planen utan närkontakt. Peter svimmade av, och vaknade som tur var till. Men situationen satte sina spår.

Det var redan i den åttonde matchminuten som Frejs anfallare Nsima Peter föll ihop i mittcirkeln under ett spelavbrott. Direkt rusade med- och motspelare fram till Peter och vinkade dessutom in läkarvård.

– Han låg och småryckte, det var väldigt obehagligt. Mario Vasilj var framme och öppnade munnen och så på honom. Det är en gammal lagkamrat till mig också, men det är bra att han mår bra, kommenterade Östers Sebastian Crona efter matchen. 

Nsima Peters vaknade till och gick själv av planen, innan han direkt togs med ambulans till sjukhus. 

Frejs tränare Roberth Björknesjö var påtagligt påverkad av situationen. 

– Vi blir alla tagna av situationen. Fotbollen tappar värde när man har en spelare som åker till sjukhus. I halvlek handlade det mer om att få tag på läkarna och veta att han mår bra. 

Tränaren berättade att Nsima Peters nu mår bra. 

– Han svimmade, det är det vi vet. Nu ligger han för kontroll för hjärtat och får all specialisthjälp där. Det känns tryggt och bra, avslutade Björknesjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".