Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
40 platser på tio dagar

Bönorna från Åseda visas upp på matmässan

Publicerat tisdag 5 september 2017 kl 11.33
"En kaffekvarn är den finaste investering man kan göra"
(1:21 min)
Simon Bring står bland sina kvarnar på rosteriet i Åseda.
Simon Bring driver kafferosteri i Åseda Foto: Jocke Wallgren, Sveriges Radio

I en lokal på Olofsgatan i Åseda rostar Simon Bring och hans kollegor kaffebönnor. För en lokal aktör i den lilla skalan är den stora matmässan i Växjö oerhört viktig.

I en lokal på Olofsgatan i Åseda sprider kaffedoften sig. På golvet står det förseglade plåthinkar i med kaffebönor i. Kaffebönor som rostats i den tyska rostmaskinen från 50-talet. För en lokal aktör i den lilla skalan är den stora matmässan i Växjö oerhört viktig.

– Det är ytterst viktigt för oss för att kunna få ut produkten, säger Simon Bring som tillsammans med sina kollegor drivit kafferosteri i ett och ett halvt år.

Men på matmässan går ju folk runt och provsmakar och funderar. Vilka vill ni nå?

– Vi vill ju helst hitta företag, restauranger och kaféer som vill sälja kaffet.

Varför driver man kafferosteri i Åseda?

– Man måste göra något med sin fritid och det är mycket trevligt med kaffe.

Har du något råd till den som köper kaffe i allmänhet?

– Skaffa en kvarn. Alla borde mala sitt kaffe varje gång man brygger. Färskmalet kaffe är gott. En kaffekvarn är den finaste investering man kan göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".