Till vänster entrén till Växjö centrallasarett, till höger en rullstol
1 av 2
Foto: Sveriges Radio och Henrik Montgomery/TT
Annika Elmgren avdelningschef Region Kronoberg
2 av 2
Annika Elmgren chef för avdelningen för intern kundservice Foto: Karin Ernstsson/Sverigesradio
Växjö

Rullstolar spårlöst försvunna från lasarettet i Växjö

Annika Elmgren: Patienterna behöver rullstolarna
1:21 min

Ett tiotal nyinköpta rullstolar har försvunnit spårlöst från lasarettet i Växjö under våren och sommaren. Nu ska Region Kronoberg polisanmäla försvinnandet.

– Man blir både förvånad och bekymrad. Rullstolarna behövs för våra patienter, säger Annika Elmgren, chef för avdelningen för intern kundservice på Region Kronoberg.

Det är först nu som Region Kronoberg har förstått att rullstolarna som köptes in för ett par år sedan verkligen är borta.

– Vi har letat. Hela lasarettet är genomgånget inklusive parkeringshus och kringområden och där finns de inte, säger Annika Elmgren.

Vi behöver rullstolarna.

Det är många patienter som behöver en rullstol för att till exempel ta sig till de olika mottagningarna på lasarettet. Rullstolarna står i ett olåst utrymme intill entrén för att vara lätta att låna.

Att runt tio rullstolar har försvunnit har medfört att Region Kronoberg tvingats leta upp äldre rullstolar från olika håll för att patienterna inte ska drabbas.

– Vi klarar det, men vi köpte ju in rullstolarna för att vi behövde dem, säger Annika Elmgren.

Region Kronoberg kommer i veckan att polisanmäla försvinnandet av tio rullstolar och även se över säkerhetsrutinerna för att inte bli av med fler. Inköpspriset för en stol är cirka 6500 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".