Patric Larsson tar time out från jobbet som sportchef i Karlskrona HK.
Patric Larsson tar time out från jobbet som sportchef i Karlskrona HK. Foto: Mikael Eriksson / Sveriges Radio.

Patric Larsson: Har haft svårt att hantera alkohol

"Jag blev kraftigt berusad"
3:19 min

Sportchefen i Karlskrona Patric Larsson väljer nu själv berätta vad som hände under den kryssning med klubbens sponsorer där han uppträdde kraftigt berusad.

Patric Larsson var sportchef i Tingsryds AIF 2013 och 2015 och tillträdde motsvarande tjänst hos Karlskrona i maj i år. Hans nya klubb har stängt av honom efter en alkoholskandal när klubben hade sin årliga kryssning, tillsammans med sponsorer.

– Jag drack alkohol under några timmar mitt på dagen och blev kraftigt berusad och fick gå till hytten för att vila upp mig. Sedan var resan slut och det var bara för mig att åka hem.

– Jag har inte pratat med Charlotte (Gustavsson, Karlskrona HK:s vd) men jag har uppmanats ta time out.

Vad tänker man när en sådan här grej händer?

– Det är ju olyckligt naturligtvis. Men man är ju ansvarig för sina egna handlingar. Det är olyckligt för klubben att det händer i det här läget. Men självklart är det helt oacceptabelt att en person i min ställning beter sig så här.

Har du alkoholproblem, eller var det här en engångsföreteelse?

– I vissa situationer har jag haft svårt att hantera det kan jag tycka själv. Jag är väl medveten om hur det ligger till.

Det har talats om ett rehab-program. Vad säger du om det?

– Jag har inte hört något om rehab. Men klubben har givetvis en plan för hur de vill gå vidare med det här och de kommer jag att ställa mig bakom oavsett hur den ser ut. 

Kommer du att vara kvar i KHK?

– Jag har ingen annan avsikt och jag har inte hört något annat. Så jag utgår från det.

Har du pratat med någon i klubben idag?

– Jag har pratat med både spelar, ledare och folk runtomkring. De tycker givetvis att det här är tråkigt. Men de tittar också framåt och tittar på vad vi kan gör för att det inte ska hända igen.

Känner du att du har svikit någon?

– Jag är inte stolt över mig själv. Är man i min position ska man inte hamna i den här typen av situationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".