Mubaarak Nuh
1 av 3
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Mustafa och Mubaraak Nuh.
2 av 3
Mubaarak med sin bror Mustafa. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Thomas Askebrand
3 av 3
Östers tränare Thomas Askebrand. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Östers IF

Mubaarak Nuh – Östers yngste spelare genom tiderna

4:29 min

När Mubaarak Nuh byttes in i den sista minuten av matchen mot Frej, blev han den yngste spelaren någonsin att dra på sig Östertröjan i seriesammanhang.

15 år och fyra månader gammal. Det lyder det nya rekordet för den yngsta spelaren att någonsin representera Östers IF i tävlingssammanhang. Även om han bara fick spela en dryg minut i matchen mot Frej blev yttermittfältaren Mubaarak Nuh historisk i och med sitt inhopp. 

Jag vill spela i Dortmund när jag blir stor.

P4 Kronoberg har träffat den lovande 15-åringen i hans hem i Araby i Växjö.

– Jag vill spela i Dortmund när jag blir stor. Det är mitt största mål, det är vad jag siktar på. Min favoritspelare Marco Reus spelar där. Ousmane Dembele spelade där innan, fast han spelar i Barcelona nu. Jag har gillat Dortmund rätt länge, så det är nog därför jag vill spela där, säger Mubaarak.


Via den blå ljudknappen hör du hela reportaget om Mubaarak, om hans dröm om att bli polis, hur Öster fick honom att sluta göra dumma saker på stan och vad tränaren Thomas Askebrand säger om den unga talangen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista