Clowner på barnkliniken.
Sjukhusclownerna Mike och KaBom sprider glädje på barnkliniken i Växjö. Foto: Rebecka Svensson/Sveriges Radio
Kronoberg

Clownerna vill träffa de sjuka barnen oftare

"Vill vill locka fram skratt och det friska hos barnen"
2:54 min

I två år har sjukhusclownerna Mike och Kabom besökt barnkliniken i Växjö och roat med musik och trolleri. Nu hoppas de på mer ekonomiskt stöd.

– Vårt uppdrag är få barnen att känna att det här med sjukhus inte är så farligt. Vi vill locka fram glädje och fokusera på det friska hos barnen, säger Mikael "Mike" Lovestedt.

Tillsammans med Martin "Kabom" Ibohm driver han den ideella föreningen Clownlabbet. Sedan hösten 2015 har de rest runt och hälsat på sjuka barn på sjukhusen i Växjö, Kalmar och Västervik.

– Vi spelare musik, trollar och delar ut ballongfigurer. Nu firar vi två år och kommer att bjuda på tårta i dag, säger Martin Ibohm.

Ungefär en gång varannan vecka kommer det till barnkliniken på centrallasarettet. Men önskan är att få träffa barnen oftare.

– Om vi ska kunna bygga vidare och utveckla verksamheten så behöver vi få in mer pengar. I dag får vi stöd från olika föreningar och stiftelser, men vi hade också hoppats på ett bidrag från regionen. Det hade underlättat vårt arbete, säger Martin Ibohm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".