Växjö DFF
1 av 2
OBS. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Gyttja
2 av 2
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Fotboll

Gyttjekaos när Växjö triumferade i toppmöte

Frida Boriero: "Laget ska samla ihop till ett par skruvdobbar till mig"
2:34 min

Växjö DFF är ännu ett steg närmare uppflyttning till Damallsvenskan. Detta efter att man under lördagen besegrat AIK med 4-2 i ösregn på en mycket gyttjig gräsplan.

När Växjö DFF mötte AIK i Elitettan fanns det inga större förutsättningar för skönspel. Regnet öste ner över Myresjöhus Arena och planen var mycket blöt och gyttjig. Spelare i båda lagen föll som bowlingkäglor i takt med att de tappade fästet och AIKs normalt sett vita matchtröjor var överlag gyttjebruna efter slutsignalen.

Frida Boriero i Växjö DFF tappade antagligen fästet flest gånger av alla på hela planen. 

– Ja, det gjorde jag nog. Laget har sagt att dom ska samla ihop till ett par skruvdobbar till mig. Det var väldigt halt att spela. Men jag tycker att vi får bollen att rolla ändå på den här leran, säger hon.  

AIK spelade under matchen mycket defensivt och backade hem med stora delar av laget. Växjös försök att hitta vägar igenom den kompakta försvarsmuren hämmades av regnet och underlaget. 

– Ja, det försvårade ju en del. Men vi är ett duktigt lag som kan ta oss förbi det också. Det är en styrka vi har. Och det är få förunnat, säger Frida Boriero.

Men Växjös tränare Pierre Persson tyckte inte att underlaget, som hade kunnat vara direkt hämtat från den engelska fjärdeligan på 70-talet, hindrade hans lag särskilt mycket. 

– Det klart det var tufft. Men vi visar ändå vilket spelskickligt lag vi var trots en halkig och blöt plan. Vi lyckas ändå behålla bollen inom laget. Fördelen är att det är ganska kort gräs, så det gick ju att spela fotboll ändå, säger Pierre Persson.

Noterbart i matchen var att Växjö DFF gjorde samtliga mål. Elin Karlsson och Sofia Johansson gjorde varsitt självmål medan nyss nämnda Sofia Johansson gjorde ett mål i rätt bur, Anna Anvegård två och Malin Fors ett.

Segern innebär att Växjö ökar avståndet ner till AIK i tabellen till 15 poäng. Imorgon spelar Assi, som vid seger kan placera sig tolv poäng bakom Växjö i tabellen. Det återstår sju omgångar av Elitettan för Växjö DFF som behöver stå för en sensationell kollaps om man inte ska ta klivet upp i Damallsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".