En skål med banan och händer som plockar med mat
Matsvinnsköket på marknaden lagade mat som donerats av livsmedelsbutiker. Foto: Nora Fernstedt/Sveriges Radio
Växjö kommun

Många besökare på matmarknad: "Aldrig haft sådant tryck"

Den stora matmarknaden i Växjö lockade även i år mycket folk. Arrangörerna skriver i ett pressmeddelande att eventet hade cirka 50 000 besökare.

Under lördagen avslutades matmarknaden i Växjö och det var nöjda arrangörer som summerade de senaste dagarna. Enligt ett pressmeddelande hade man omkring 50 000 besökare på eventet, ungefär lika många som förra året, och flera utställare var nöjda med sin försäljning.

– Att utställarna säljer bättre beror säkert även på att det här är sjunde året. Du vet lite mer vad du vill ha och planerar dina inköp. Flera av utställarna har exakt samma plats år efter år och då är det också lätt att hitta, säger projektledaren Calle Sand.

Jean-Luc Martin från företaget JJ´s cookie dough var en av utställarna som var nöjd med årets upplaga.

– Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, vi är verkligen jättenöjda.

Matmarknaden kommer tillbaka nästa år, 7-8 september, och förberedelserna börjar redan nu.

– Vi fortsätter med våra satsningar på att bli ett mer internationellt event och har en hel del spännande saker på gång till nästa år, men det får jag återkomma till, säger Calle Sand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".