Ulf Myrestam
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Kronoberg

Efter radiobruset: Kanalchefen kräver ny sändningsmast

Ulf Myrestam: "Det är skitdåligt"
3:43 min

Allt fler upplever att det blivit svårare att få in P4 Kronoberg på radion. Anledningen är nya krav från Post- och telestyrelsen. Nu kräver P4 Kronobergs kanalchef Ulf Myrestam åtgärder.

Sveriges Radio och de kommersiella kanalerna har tvingats sänka decibelnivåerna efter krav från myndigheten Post- och telestyrelsen vilket gör det svårare att få in P4 Kronoberg på sin radio. En av anledningarna är att man på Arlanda har märkt att radiosändningarna stör flygets nödkanaler.

Efter det har många lyssnare hört av sig och klagat över att det blivit svårare att få in P4 Kronoberg på radion. Nu kräver P4 Kronobergs kanalchef Ulf Myrestam åtgärder. 

– Jag tycker det är skitdåligt. Jag är riktigt irriterad och missnöjd. Nu driver jag den här frågan inom Sveriges Radio, för det här är inte okej. Jag tror personligen att man måste sätta en extra sändare i Växjö. Jag hoppas på en sådan lösning så att hela länet kan höra radion, säger Ulf Myrestam.

Men hur rimligt är det? Vi blir ju mer och mer digitaliserade?

– Det kan man ju tycka. Men den dagen som det händer något som gör att strömmen går, eller att en ny storm likt Gudrun blåser in, då måste radion fungera. Radion är en del av beredskapssystemet här i Sverige. Så därför måste även radiosignalen fungera. Så det är lite allvarligare än att man bara kan slå över till webben. 

– Om jag får önska så har vi en ny mast inom ett år. Jag kommer göra allt vad jag kan för att kronobergarna inte ska ha så kass radiosignal i fortsättningen. För så här kan vi inte ha det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".