Växjö Tingsrätt. Foto Martina Svensson/Sveriges Radio
Växjö tingsrätt. Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio
Ljungby

Våldtäkt mot barn – fängelse för tidigare skolanställd

Den 25-årige man från Ljungby som stått åtalad för flera fall av övergrepp mot barn dömdes i dag av Växjö tingsrätt till tre års fängelse.

– Tingsrätten har ju dömt mannen för majoriteten av de brott jag åtalat honom för. Det viktigaste, om man tittar straffvärdesmässigt, är att han dömdes för våldtäkt mot barn. Jag yrkade i min plädering att straffvärdet var tre år, och nu döms han för tre år. Det är där praxis ligger ungefär, säger åklagare Emma Berge.

Mannen dömdes bland annat för våldtäkt mot barn, kränkande fotografering, sexuellt övergrepp mot barn och barnpornografibrott.

Vid tillfället för brotten ska mannen ha varit anställd vid en skola i Ljungby kommun. Händelserna har dels ägt rum på Dreamhack i Jönköping under sommaren 2015 samt i Ljungby och Molkom mellan mars 2015 och mars 2017.

Han dömdes i dag till tre års fängelse av Växjö tingsrätt. Han döms också att betala skadestånd till de tolv brottsoffren på totalt 260 000 kronor varav mer än hälften går till ett av brottsoffren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".