Amo Handboll läktare, amokabel arena
1 av 2
Foto: David Faxå/Sveries Radio
Andreas Stockenberg, Magnus Jonsson och Daniel Steen.
2 av 2
Andreas Stockenberg, Magnus Jonsson och Daniel Steen. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Alstermo

Amo handbolls ordförande avgår med omedelbar verkan

Amo handbolls ordförande Magnus Jonsson slutar som ordförande i klubben med omedelbar verkan. Anledningen till att han kastar in handduken är av personliga skäl.

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg har Amo handbolls ordförande Magnus Jonsson slutat som ordförande i klubben – strax innan klubbens säsongspremiär i allsvenskan i handboll. När P4 Kronoberg får tag på Magnus Jonsson under onsdagskvällen bekräftar han det hela. 

– Ja, det stämmer. Jag har avsagt mig ordförandeskapet i Amo handboll av personliga skäl. Men jag kommer fortsätta jobba för handbollen i Alstermo, men inte som ordförande. Det känns skönt att få lite andrum, sedan är det väl tråkigt och det är ett lite dumt läge att göra det här. Men av hälsoskäl är det bäst så, säger Jonsson.

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg blir ersättaren Mathias Norén, som sedan tidigare sitter i Amo handbolls styrelse som vice ordförande. Norén tar över ordförandeskapet till man hittat en permanent lösning för ordförandeskapet. P4 Kronoberg har sökt Mathias Norén för en kommentar. 

Amo inleder säsongen hemma mot Önnered nu på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".