En domarklubba.
Foto: Cecilia Ekströmer /Sveriges Radio
Ljungby

Två års fängelse för "Ljungbybedragaren"

Nu har domen kommit för bedragaren i Ljungby. 30-åringen som lurat tre män på nära 10 miljoner kronor döms till två års fängelse och mångmiljonskadestånd.

Den 30-årige Ljungbybon dömdes för ett år sedan till sex års fängelse för grovt bedrägeri efter att ha lurat till sig drygt åtta miljoner kronor.

Men mannen överklagade och i väntan på att hovrätten skulle ta upp domen, lurade han ytterligare tre personer på totalt 9,6 miljoner kronor.

Nu döms han på nytt till två års fängelse och det är maxstraffet eftersom det nya straffet sammanvägs med de tidigare utdömda sex åren.

Tingsrätten menar att det är försvårande att delar av brottsligheten pågått samtidigt som mannen varit i rättegång och under dom för liknande brottslighet.

Brotten har varit allvarliga och fängelse är enda alternativet

Mannens fru och svärmor döms för grovt penningtvättsbrott till åtta månaders fängelse respektive villkorlig dom och 115 dagsböter på totalt 28 750 kronor.

En 75-årig man döms för medhjälp till grovt bedrägeri, också han ska betala 115 dagsböter på drygt 5 700 kronor.

30-åringen ska betala skadestånd till de tre brottsoffrena på drygt nio miljoner kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".