Jörgen Karlsson
Jörgen Karlsson. Foto: Lars-Peter Hielle, Sveriges Radio
Växjö

Barskrapade Jörgen: Flyttfirman tog allt

Jörgen Karlsson: Jag får inte tillbaks mitt bohag
2:13 min

När Jörgen Karlsson flyttade från Ronneby till Växjö i början av året anlitade han flyttfirman Flyttnord. Nio månader senare har han fortfarande inte sett röken av sina ägodelar.

Vid sin flytt betalade Jörgen Karlsson möbelförvaringen hos flyttfirman Flyttnord tre månader i förskott. När tiden gick ut for han till en angiven adress som visade sig vara en bensinstation.

– Jag får inte tillbaks mitt bohag. Företaget svarar inte i telefonen.

Försäkringsbeloppet värderar ägodelarna till minst en halv miljon kronor. För att få ut kontanter har Jörgen fått sälja en pensionsförsäkring.

Det är ju 40 år av mitt liv.

Hans polisanmälan har blivit avskriven eftersom polisen menar att det handlar om en civilrättslig process. Det innebär att det är upp till parterna att lösa tvisten innan saken prövas i domstol.

Jörgen Karlsson ska nu göra en stöldanmälan istället, och har även anmält händelsen till Allmänna Reklamationsnämnden ARN.

Vad gör du just nu då?

– Jag väntar på mina grejer, alternativt ersättning från försäkringsbolaget.

P4 Kronoberg har försökt nå Flyttnord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".