Amo HK:s tränare och avbytarbänk deppar ihop.
Amo HK:s nya tränare Jesper Svensson fick se sitt lag bli besegrat i "grytan". Foto: Elise Göransson/Sveriges Radio
Handboll

Amo utklassades i premiären

Tränaren Jesper Svensson: Vi bränner ett hav av chanser
2:00 min

Under lördagseftermiddagen föll Amo HK stort i hemmapremiären mot Önnereds HK. Gästerna tog en tveklös seger med slutresultatet 20-28.

Först i den elfte matchminuten gjorde Amo HK sitt första spelmål. Och med den målsnåla starten av hemmalaget fick gästerna Önnered ett starkt grepp om matchen redan i de första minuterna.

– Vi bränner ett hav av chanser. I vart fall de första tjugo minuterna, säger Amo:s huvudtränare Jesper Svensson och tillägger:

– Och det är inga dåliga chanser vi har, det måste vi bli skarpare på, så är det bara. 

Med tre eller fyra straffmissar och i vart fall tio missade hundra procents-chanser vinner man inga handbollsmatcher.

När signalen för halvtidsvilan ljöd var ställningen 9-15 och Amo kämpade resterande tid av matchen i underläge. Med flera brända chanser och missade straffar så kom Amo aldrig ikapp Göteborgsgästerna och matchen slutade 20-28.

Huvudtränaren Jesper Svensson, som är ny i sina svarta Amo-kläder menar att förutsättningarna för laget är tuffa. Att få matchtempo på träningarna är inte lätt med den tunna träningstrupp som laget har.

– Det är svårt att bedöma det vi gör på träning, för vi är alldeles för lite folk. Har du det för lätt på träning och sen kommer till match där folk slår och jagar dig varje gång du avslutar, så är det klart att det blir annorlunda, säger Jesper Svensson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".