Trojaspelaren Tor Immo.
Foto: Calle Berglund/Sveriges Radio
Västervik

Västervik fortsätter spöka för Troja/Ljungby

Jesper Thörnberg: "Nu vet vi vad det handlar om"
1:26 min

Förra gången de stötte på varandra hade Troja/Ljungby förtvivlat svårt för Västervik. Den trenden fortsatte under onsdagskvällen när Troja/Ljungby förlorade premiären av Hockeyallsvenskan mot just Västervik med 3-1.

Förra gången Troja/Ljungby stötte på Västervik var i Hockeyallsvenskan förrförra säsongen. Troja/Ljungby hade då förtvivlat svårt att besegra Västervik och förlorade fem av sex matcher. 

Och Västervik-spöket fortsatte att hemsöka Troja/Ljungby när det under onsdagskvällen var dags för premiär av Hockeyallsvenskan. Matchen slutade 3-1 efter att Västervik gjort de två matchdräpande målen i den andra perioden. 

– Vi spelar väl helt okej, men inte tillräckligt bra för att vinna en bortamatch. Men jag tycker man såg lite ljusglimtar och det kommer bli bättre och bättre. Så vi får ta nya tag i nästa match, säger Troja/Ljungbys Jesper Thörnberg och fortsätter:

– Jag tycker det inte är någon skillnad alls mellan oss och Västervik. Men vi hade kunnat göra det lite bättre. Vi hade kunnat vara lite mer på tårna och spelat lite hårdare, då hade vi kunnat ta poäng i den här matchen. Men nu har vi känt på det och vet vad det handlar om, säger Jesper Thörnberg. 

Troja/Ljungbys mål i matchen gjordes av Tor Immo. Nu väntar härnäst hemmapremiär i Ljungby Arena mot Karlskoga på fredag. 

– Det blir nog inte svårt att ladda till en sådan match. Det ser vi väldigt mycket fram emot. Vi får deppa lite nu ikväll, sen är det fullt fokus på matchen på fredag, säger Jesper Thörnberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".