Tarzan Ivanov visar hålet där tjuvarna har tagit sig in
Tarzan Ivanov visar hålet där tjuvarna har tagit sig in. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Tingsryd

Inbrotten skapar oro på återvinningscentralen

Tarzan Ivanov: 2017 är ett katastrofår
3:21 min

Återvinningscentralen i Elsemåla har problem med tjuvar och vandaler. Nu har det gått så långt att det påverkar personalen.

Flera gånger i veckan tar sig folk in på återvinningscentralen för att stjäla och ställa till oreda. Nu har Tarzan Ivanov som arbetar på återvinningscentralen fått nog.

– Det här året har varit en katastrof. De som tar sig in här stökar runt rejält och slänger elektronik och batterier omkring sig.

– Det är konstiga personer som gör detta. 500 kilo småbatterier har bland annat slängts ut på området, säger han.

Problemen på återvinningscentralen i Elsemåla har nu blivit så stora att det gått ut över personalen.

– När jag går hemma på kvällen så tänker jag på hur mycket extrajobb som väntar på mig i morgon om det nu är så att de gjort inbrott, säger Tarzan Ivanov. 

Jonas Weidenmark som är teknisk chef på Tingsryds kommun känner igen problemen med inbrott.

– Jag vet ju att det blir en press för personalen och vi försöker ge stöd till personalen så att de kan få prata med någon om de vill, säger han.

Men från polisens sida har de inte märkt av någon ökning av inbrott i Elsemåla, tvärtom. Det säger Per-Axel Tobiasson, polis i Tingsryd.

– Det har minskat i Elsemåla enligt våra siffror. Vi visste inte om att det varit så många inbrott här sedan midsommar. Det kom som en nyhet för oss.

Det är viktigt att alla inbrott anmäls enligt polisen.

– Ja, får vi kännedom om ett inbrott och ett larm löser ut till exempel så skickar vi en patrull till platsen och kanske till och med griper någon på plats och då är utredningsläget gott, säger Per-Axel Tobiasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".