Polishuset Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
Växjö/Alvesta

Två anhållna efter stort Tramadol-fynd

Två män i 20-årsåldern har anhållits för innehav av narkotika. Det efter att polisen hittat en större mängd narkotikaklassade tabletter i en lägenhet i Alvesta.

Det var vid 21-tiden under torsdagskvällen som polisen stoppade tre män i 20-årsåldern i en bil i Växjö eftersom registreringsskylten inte stämde överens med bilens modell.

Under en vidare kontroll i bilen hittades ett antal narkotiska preparat i form av läkemedel.

Det ledde till en husrannsakan i en lägenhet i Alvesta där polisen hittade en mindre mängd cannabis och nära 900 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol.

– Det är en stor mängd och i strafflängd handlar det om fyra månaders fängelse, säger Ulf Wilson, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Männen som anhölls under morgonen har själva uppgett att de är beroende av läkemedlet, men eftersom det rör sig om en stor mängd anar polisen att det funnits avsikt att sälja tabletterna vidare.

Föraren till bilen släpptes under morgonen men är misstänkt för drograttfylla.

Två av männen som har koppling till bostaden i Alvesta är fortsatt anhållna och misstänks för narkotikainnehav och brukande av narkotika.

Förhör hålls under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".