Pelle Wass, ordförande och Daniel Håkansson, klubbchef och assisterande tränare sitter på läktaren i ishallen. Till vänster syns isen.
1 av 2
Pelle Wass i bakgrunden. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Ultras klädsel
2 av 2
Så såg Ultras jackor ut Foto: Pär Brolleus

Trojas ordförande: "Får inte komma in med svarta tröjor"

Pehr Wass, ordförande Troja: "Får inte komma in med svarta tröjor"
4:24 min

Inför matchen mellan Troja/Ljungby och Karlskoga stoppades ett 20-tal supportrar att komma in i Ljungby Arena. Nu förklarar ordförande Pehr Wass varför.

Supportar klädda i svarta Ultras Ljungby-kläder stoppades från att komma in på Ljungby Arena under fredagskvällens hockeyallsvenska hemmapremiär. Stämningen var väldigt upprörd utanför arenans ingång.

Nu besvarar Troja/Ljungbys ordförande Pehr Wass supportergrupperingens ilska.

– Gruppen står för någonting som inte vi tycker passar in i vår förening, i vårt sett att bedriva idrott. Det har vi talat om under ett informationsmöte för ett par veckor sedan, sa Pehr Wass efter matchen.

Något våldsamt eller hotfullt ska dock inte skett den senaste tiden.

– De har inte gjort något våldsamt denna säsong eller så, men vi vill att de ska uppträda på ett sätt som vi står bakom, sa Pehr Wass.

Om de tar av sig sina svarta tröjor, får de då komma in?

– Ja, de får jättegärna komma in, men inte med några svarta tröjor på sig. Det är mycket därför. Vad sen folk gör eller säger är ju svårare att kontrollera, avslutade ordförande Pehr Wass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".