Troja/Ljungbys supportrar firar
Foto: Micke Dahl/Sveriges Radio.
Ljungby

Troja Support: "Nu bojkottar vi Troja/Ljungbys matcher"

Troja Support bojkottar: "Vi går inte på några hemmamatcher"
2:05 min

I fredags vägrades Ultras Ljungby entré till Troja/Ljungbys hemmapremiär i Hockeyallsvenskan. Nu meddelar Trojas andra supportergrupp, Troja Support, att man bojkottar lagets matcher tills konflikten är löst.

När Troja/Ljungby skulle spela hemmapremiär i Hockeyallsvenskan mot Karlskoga släpptes supportergruppen Ultras Ljungby inte in. Något som skapade rubriker runtom i Sverige.

Nu har Troja/Ljungbys andra supportergrupp – Troja Support – beslutat sig för strunta i lagets matcher. 

– Nu bojkottar vi. Vi går inte på några matcher tills detta är uppklarat. Vi vill få ordning på detta så att alla kan gå på hockey. Hockey är ju något för alla. Man ska kunna komma ner till arenan och föra positiv stämning. Men just nu är man inte sugen på det, efter allt som har hänt, säger Troja Supports vice ordförande Martin Andersson. 

Hur många är ni?

– Jag har inte de exakta siffrorna, men säg ett 30-tal personer. 

Troja Support har dessutom sjösatt en insamling för att anlita juridisk expertis. Med den expertisen vill man undersöka om Troja/Ljungby har rätt att porta personer på grund av deras tröjor.

Dessutom vill man se om det finns anledning att stämma Troja/Ljungbys ordförande Pelle Wass för grovt förtal för att han, i en intervju med Cmore efter matchen, insinuerade att det finns medlemmar i Ultras Ljungby som står för fascism. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".