Frida Sundqvist-Hall framför en vägg med affischer
Frida Sundqvist-Hall har startat upp en ideell kampanj. Foto: Peje Johansson/Sveriges Radio
Uppvidinge

Renässans för Åseda Folkets Park

Frida Sundqvist-Hall: Alla ska känna gemenskap
2:49 min

Halloweenfest, Truck Meet och mogendans. Det är några av evenemangen som kommer att erbjudas i Åseda när gamla Folkets Park träder in i en ny era.

I Åseda ska Folkets Park få sig ett ansiktslyft. Eldsjälen Frida Sundqvist-Hall startade i somras en ideell kampanj för att få till en upprustning av de slitna gamla byggnaderna i parken.

I augusti hölls ett möte med de tre huvudföreningarna, och Frida Sundqvist-Hall är nöjd med resultatet.

– Det har gått helt fantastiskt bra. Vi har ett nytt nätverk mellan föreningar och till viss del kommunen och håller på att samla ihop oss, inventera och se över ekonomin.

 Vi ska blanda mogendansarna med nytänk

Hittills erbjuder evenemangskalendern bland annat Halloweenfest för barn och i vinter förlängs Korpens Tomtesmyg med en nostalgisk julpark. Nästa sommar fortsätter Åseda Truck Meet där ett 70-tal lastbilar ställs ut i parken.

Och Frida Sundqvist-Hall hoppas att arrangemangen inte slutar där.

– Den stora utmaningen är att få ihop helheten och blanda mogendansarna med nytänk. Alla måste få plats och känna gemenskap.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".