Robert Rosén är en av spelarna som kommer. Foto: TT
Arkivbild: Robert Rosén Foto: TT
Sport

Rosén sänkte Skellefteå – Lakers fortsatt obesegrat

Robert Rosén: Det är en otroligt jämn match
2:30 min

Växjö är fortfarande utan förlust i årets SHL-spel. Den fjärde raka segern togs mot Skellefteå när Växjö vann med 1-0 på bortais. Segerskytt var Robert Rosén i den första perioden.

Växjö ställde upp till matchens första nedsläpp med fyra före detta Skellefteåspelare på isen.

Men efter den demonstrationen särade coachen Sam Hallam på Martin Lundberg, Janne Pesonen, Andrew Calof och Arvid Lundberg och återgick till den laguppställning som gett smålänningarna en succéstart på SHL med fyra inledande segrar.

Skellefteå inledde bäst men det var Växjö som tog ledningen med 1-0 mitt i den första perioden. Hemmalaget slarvade med pucken i egen zon och gav Robert Rosén fritt skottläge mitt i slottet. Han satte pucken säkert i nät bakom Gustaf Lindvall i hemmamålet.

Växjö krympte ytorna, satte hård press på hemmalaget och gjorde det nästan omöjligt för Skellefteå att komma till några ordnade anfall.

Det var egentligen bara förstaformationen med Joakim Lindström i spetsen som kunde sätta Växjömålvakten Viktor Fasth på några svårare prov. Efter en tveksam inledning av säsongen med bara 84 i räddningsprocent var Fasth nu felfri och en starkt bidragande orsak till Växjösegern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".