Trojasupportrar
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Ljungby

Supportermötet inställt – uppmanar till bojkott av Troja-Ljungby

Det blev inget möte mellan Troja Support och Troja-Ljungby kring det infekterade bråket mellan klubben och Ultras Ljungby. Nu uppmanar därför Troja Support till fortsatt bojkott.

Anledningen till att mötet inte blev av var att Troja-Ljungby och supporterföreningarna var oense över hur många medlemmar från supporterföreningarna som skulle få närvara vid mötet. 

Båda parterna har släppt pressmeddelanden. Troja-Ljungby skriver i sitt att det kom elva supportrar som ville vara med på mötet. Troja krävde att endast två stycken från varje gruppering, sammanlagt fyra, skulle få närvara. Supporterföreningar valde då att tacka nej till mötestillfället. 

I sitt pressmeddelande skriver Troja Support att fyra medlemmar från Troja Support och sju medlemmar från Ultras Ljungby ville närvara. Man hävdar att man inte fått besked om att det fanns restriktioner över hur många som fick närvara och de elva supportrarna hade pratat ihop sig inför mötet om ett upplägg.

Man riktar också kritik mot Troja-Ljungby för att ordföranden Pelle Wass inte var närvarande vid mötestillfället. Nu uppmanar man till fortsatt bojkott av Troja-Ljungbys matcher. 

Troja-Ljungby möter Björklöven i Ljungby Arena ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".