Trojas Nicolai Meyer
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Ljungby

Måltorkan fortsätter för krampande Troja-Ljungby

Daniel Karlsson: "Ibland gäller det att inte tänka så mycket"
2:59 min

Troja-Ljungby förlorade under fredagen mot Björklöven på hemmaplan med 4-1. Troja mäktade för fjärde matchen i rad endast med att göra ett mål under ordinarie tid.

Även om Troja-Ljungby var med i matchen rent spel- och chansmässigt mot Björklöven så fanns det en stor skillnad mellan de båda lagen. Björklöven tog vara på sina målchanser. 

Troja-Ljungby har haft det mycket jobbigt med målskyttet i inledningen av säsongen. Man har inte mäktat med mer än ett mål per match under ordinarie tid i säsongens fyra första matcher i Hockeyallsvenskan.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Jag är ju ingen målskytt själv, så jag ska ju inte svara på varför det inte blir mål men ibland gäller det att inte tänka så mycket och bara försöka få in pucken, säger Troja-Ljungbys lagkapten Daniel Karlsson.

Känns det som att det har satt sig i huvudet på er?

– Lite sätter det sig nog i huvudena. Det är bara att fortsätta att jobba och till slut så trillar puckarna in och då blir det ketchupeffekt av det hela. Jag tycker vi har spelat bra i matcherna. Vi spelar ett enkelt och bra spel med hög fart. Det är bara målen som fattas, säger Daniel Karlsson. 

Har ni tillräckligt offensiv kvalité i truppen?

– Kvalitén finns i laget. När läget väl dyker upp så gäller det bara att trycka dit den. Alla har ju måltorka lite då och då. Men jag tror på en ketchupeffekt när vi vuxit in i det efter några matcher till kanske. 

Hur har ni spelare påverkats av konflikten mellan Troja-Ljungby, Ultras Ljungby och Troja Support? 

– Ingenting, tror jag. Det är inte något som ligger på vårt bord eller något som vi ska lägga energi på. Vi ska bara göra det så bra som möjligt ute på isen.  

Men vad tycker du om att supportrar bojkottar era matcher?

– Jag har ingenting att säga om det. Jag fokuserar på mitt spel där ute och sedan får alla andra göra, säger Daniel Karlsson utan att avsluta meningen.

Troja-Ljungby meddelade en publiksiffra på 2086. I matchen mot Karlskoga i hemmapremiären redovisade man en publiksiffra på 2190. Trojas mål gjordes av Johan Andersson, som gjorde comeback efter skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".