Växjö
Foto: Robert Granström/TT
Växjö Lakers

Tre premiärmålskyttar – femte raka segern för Växjö

Sam Hallam: "Att vinna två, tre matcher på raken är ingenting"
3:48 min

Tre spelare i Växjö gjorde sina första mål för säsongen. Det innebar tre poäng i toppmötet mot Frölunda som slutade 3-1.

Pontus Netterberg, Adam Brodecki och Jonas Röndbjerg gjorde alla sina första mål för säsongen i matchen mot Frölunda. 

Målen grundlade segern, 3-1, som var Växjös femte raka i ordningen. Röndbjergs mål var hans första i SHL.

– Jo, det är en grym känsla. Det är alltid kul att göra sitt första mål i en ny liga, för ett nytt lag. Det var jättekul, säger Jonas Röndbjerg. 

Växjö Lakers är obesegrade i inledningen av säsongen i SHL. Fem raka segrar, av fem möjliga. Jonas Röndbjerg förklarar framgångsreceptet så här:

– Vi bara kör på och tänker på nästa match. När vi är klara med en match så ser vi fram emot nästa. Vi är inte nöjda med fem vinster, vi ska ha den sjätte nästa gång. Det är det som håller laget igång, säger Jonas Röndbjerg.

– Det är en så stor del av processen att vara ödmjuk för varje byte, varje match. Vissa lag som haft det lite kämpigare är beredda att vrida och vända på varenda sten för att hitta små saker att förbättra hela tiden. Vårt jobb är att se till att vi har den [samma] noggrannhet i allt vi gör. Sedan kanske vi har ett starkare självförtroende att andra lag just nu men vi ska använda det på ett smart sätt. För vi har mycket att förbättra, fyller Sam Hallam i. 

När man vinner ett gäng matcher i rad, får mycket beröm från media och allt möjligt, jobbar du med att stärka självförtroendet för dina spelare eller vill du att de ska ha fötterna på jorden?

– Jag tror de flesta skiter fullständigt i media. Jag tror [självförtroendet] kommer av bekräftelsen man får från sin prestation och att slå det andra laget. Men självklart, under ett antal år nu har vi varit ganska framgångsrika och vunnit betydligt mer än vi förlorat, säger Sam Hallam och fortsätter:

– Det har gjort att vi har många killar som vet att man aldrig tar segrarna för givet. Man spelar med självförtroende och vågar göra saker. Men jag tycker bitvis i dagens match att vi inte gör det. Men vi har tillräckligt många som vet att vinna två, tre matcher på raken är ingenting. Det gäller att vinna fyra, fem. Sedan kommer det förluster och då gäller det att studsa tillbaka direkt och inte blir så påverkad, säger Sam Hallam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".