Anna Tenje
Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö. Foto: Sveriges Radio

Anna Tenje (M) om partiledarbytet: "Ingen större omläggning i politiken"

Anna Tenje (M): "Någon omläggning i politiken blir det inte"
1:11 min

Moderaterna valde idag enhälligt Ulf Kristersson till ny partiledare. Anna Tenje (M), ordförande i kommunstyrelsen Växjö, menar att partiledarbytet gör det lättare för partiet att fokusera på politiken igen.

– Jag är glad och ser positivt på framtiden. Det ska bli skönt att bara kunna fokusera på politiken igen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.
Moderaterna har haft en nedgåtgående trend i opinionssiffrorna, och det har funnits ett missnöje mot tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra (M), som handlade både om närmandet till Sverigedemokraterna och att hon ansågs ha svårt att kommunicera partiets politik på ett tydligt sätt.
– Det kommer krävas hårt jobb och ett lagarbete för att återfå det förtroende som vi inte har just nu hos våra väljare. Men jag tror inte det kommer bli någon större omläggning i vår politik, däremot ett nytt angreppssätt och en annorlunda retorik, säger Anna Tenje (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".