Växjö DFF
1 av 5
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö DFF
2 av 5
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö DFF
3 av 5
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö DFF
4 av 5
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö DFF firar
5 av 5
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Här firar Växjö DFF uppflyttningen till Damallsvenskan

Jonna Ståhl: "Det känns fantastiskt"
1:59 min

Växjö DFF är klara för Damallsvenskan i fotboll. Under söndagen så samlades laget i Växjö för att äntligen få fira avancemanget.

Växjö DFF har varit dominanta i Elitettan den här säsongen. Idag blev avancemanget, med fem omgångar kvar att spela, klart. 

Spelarna satt och följde matchen mellan Mallbacken och Assi via en privat chattgrupp. När det stod klart att Mallbacken besegrat Assi och att uppflyttningen till Damallsvenskan var klar då samlades laget på en restaurang i Växjö under söndagskvällen. 

– Shit, det är mycket känslor just nu. Det är sjukt kul. Jag har aldrig varit med och vunnit en serie innan. Adrenalinet pumpar ju på max, kan jag ju säga. Hjärtat slår. Jag tror jag har maxpuls just nu. Det är mycket känslor också som jag inte kan sätta ord på, säger Malin Fors. 

Spelarna verkade inte särskilt berörda över att det var söndag – utan var redo för festligheter under kvällen. 

– Vad som väntar nu är lite oklart. Men just nu skiter nog många i att vi jobbar imorgon, säger mittbacken Elin Karlsson.

– Ja, det skiter vi i. Att det är söndag eller lördag spelar ingen roll, säger Malin Fors.

Växjö DFF har varit fruktansvärt överlägsna i Elitettan den här säsongen. Man har förlorat en match, spelat en oavgjord och vunnit 19. 

– Damallsvenskan har alltid varit målet. Det har inte funnits något annat. Men däremot måste man vara otroligt ödmjuk. Det är därför vi inte tagit ut något i förväg. Men nu känns det ju skitbra. För mig är det här jättestort. Det är det här man har kämpat för. Det kan inte bli bättre just nu, säger lagkaptenen Jonna Ståhl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".