Växjö Vipers är upprörda
Foto: David Faxå/Sveriges Radio
Växjö

Pixbospelare stängs av efter ansiktsslaget på Holmér

Pixbos Linus Henriksson stängs av efter att ha slagit Växjö Vipers Christopher Holmér i ansiktet med klubban i söndagens match mellan de båda lagen i SSL.

Det var i söndags som Linus Henriksson i Pixbo hamnade ordentligt i hetluften efter att ha träffat Växjös Christopher Holmér i ansiktet med ett tvåhandsfattat slag med sin klubba. Holmér fick åka in till akuten efter slaget. 

En filmsekvens på situationen spreds på sociala medier och Henriksson själv uppgav att han inte slog Holmér i ansiktet med flit. Senare publicerades också ytterligare en video där det ser ut som att slaget träffar ansiktet i samband med en kollision mellan de båda spelarna.  

Men Svenska Innebandyförbundets juridiska nämnd håller inte med om att Henriksson är oskyldig. Han stängs nu av medan utredning av situationen pågår: 

"JN [juridiska nämnden] konstaterar att Linus Henriksson ska stängas av under utredning då anmäld förseelse sannolikt kommer att leda till avstängning"

Det framgår inte när juridiska nämnden tar det slutgiltiga beslutet om eventuell avstängning för Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".