Arvid Nikolausson, sekreterare i Sverigedemokraternas kommunförening Alvesta/Älmhult.
Arvid Nikolausson, sekreterare i Sverigedemokraternas kommunförening Alvesta/Älmhult. Foto: Sverigedemokraterna.
Alvesta

SD i Alvesta: "Vi känner inte igen kritiken"

Arvid Nikolausson: " Han ger en fel beskrivning av den partikultur som råder"
4:14 min

Sverigedemokraterna i Alvesta svarar på kritiken från sparkade gruppledaren Benny Lundh Johansson. Arvid Nikolausson, (SD) känner inte igen den.

Vanföreställningar och en allmän misstro gentemot sitt parti och sina partikamrater - det är bland annat så som styrelsen för Sverigedemokraterna i Alvesta kommenterar det som den före detta gruppledaren Benny Lundh Johansson beskriver det som händer inom partiet i länet.

Benny Lundh Johansson som tillsammans med en annan Sd-topp i länet, Ingemar Aronsson i Lessebo, uteslöts ut partiet med omedelbar verkan förra veckan för sina uttalanden om partiet.

Bland annat ska det förekommit vuxenmobbing och finnas en tysthetskultur enligt Benny Lundh Johansson som du kunde höra här i P4 Kronoberg förra veckan.

Men det här förnekas bestämt av styrelsen i Sverigedemokraternas kommunförening Alvesta/Älmhult där Arvid Nikolausson är ledamot.

– Vi som arbetat i många år med Benny Lundh Johansson i många år och försökt stötta honom, känner inte alls igen den bilden som han ger och därför har vi idag gett vår bild av situationen. Det är vi skyldiga våra väljare, säger Arvid Nikolausson.

– Lokalt har vi en situation som är bättre än på många år. Kritiken grundar sig i någon allmän misstro gentemot partiet och partikamraterna. Jag tror att Sverigedemokraterna har vuxit honom ur händerna, säger Arvid Nikolausson.

Och Arvid Nikolausson menar att man inom Sverigedemokraterna i Alvesta har högt i tak när det gäller intern kritik.

– Ja, det har vi. Benny ger en fel beskrivning av den partikultur som råder, säger han.

Arvid Nikolausson tror inte partiet har tagit någon skada av turbulensen med två före detta kritiska gruppledare.

– Jag tror inte det kommer påverka alls. Snarare tvärtom så är det ett kvitto att organisationen har utvecklats. Jag tror att om man hade behållit Benny Lundh Johansson, även om han jobbade på så bra han kunde, så hade partiet lokalt aldrig blivit större än vad Benny Lundh Johansson som person var, avslutar Arvid Nikolausson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".