Kristina Kappelin
Kristina Kappelin. Foto: SVT Bild.
Världens barn/Ljungby

Inför SM i fickparkering: "Tänk som en italienare"

Kristina Kappelin: Man får lov att gunga sig in och nudda de andra bilarna
3:44 min

Idag hålls SM i fickparkering i Ljungby under insamlingsveckan för Världens barn. Och Kronobergarna har en del att lära av italienarna som är proffs på att fickparkera, enligt journalisten Kristina Kappelin, bosatt i Rom.

I eftermiddag anordnar P4 Kronoberg SM i fickparkering i Ljungby, till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens barn. Rekordet ligger på 7,02 sekunder som förhoppningsvis kommer att slås idag.

Och om kronobergarna kunde fickparkera som italienarna skulle det bli rekord, säger Kristina Kappelin, journalist och författare bosatt i Rom sedan många år tillbaka.

– Jag själv är dålig på att fickparkera men italienare i storstäderna är verkligen duktiga på att fickparkera.

– De är lite mer hårdhänta än hemma och man får lov att nudda bilen bakom och framför. Men problemet kan vara att man har 50 ursinniga farbröder som ligger på tutan i en liten smal gränd  om du inte är snabb nog på att fick parkera, säger Kristina Kappelin.

Ett annat sätt är att ta hjälp av den italienska expertisen när man ska fickparkera.

– Ja, jag brukar hoppa ur ibland och frågar någon person som går förbi om de kan hjälpa mig att parkera och det gör de faktiskt, det är helt fantastiskt.

Kristina Kappelins bästa råd inför dagens SM i fickparkering i Ljungby är att slappna av.

– Tänk inte så mycket så går det nog bra, avslutar Kappelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".