Animerad bild av Norra Esplanaden i Älmhult. Bilden föreställer kvällstid. Girlander med ljus hänger tvärs över gatan, mellan gatans lyktstolpar. I mitten av girlanderna sitter en stor guld stjärna även den med ljus. På utsidan av lyktstolparna finns samma  typ av guldstjärna med ljus placerad över gångbanan.
1 av 2
Så är det tänkt att julbelysningen över Norra Esplanaden ska se ut. Skissen är ett bildmontage. Foto: Hämtad från: CAN Belysning
Klot med ljusslingor står mitt i en rondell.
2 av 2
Julkloten på bilden är från Vellinge kommun, och är av samma modell som de Älmhults kommun valt. Foto: Hämtad från: CAN Belysning
Älmhult

Första bilderna – så blir julbelysningen i Älmhult

Eva Ballovarre (S): Julbelysningen är bestämd och beställd
2:31 min

Enligt kommunalrådet Eva Ballovarre (S) är julbelysningen en viktig fråga för Älmhults kommun. Och nu har politikerna både bestämt och beställt den julbelysning som ska pryda Norra Esplanaden i Älmhult.

Förutom girlander och stjärnor har kommunen köpt in stora vita klot till dekoration för kommande juletid. Kommunalrådet Eva Ballovare (S) menar att ett av julbelysningens syften är att lysa upp i vintermörkret. 

– I Älmhult har vi en Esplanad med väldigt vackra träd som tidigare fått julbelysning, något som Älmhultsborna varit väldigt nöjda med och stolta över. Så förra året när träden höll på att huggas ned och julbelysningen plockades bort, så blev det väldigt mörkt, säger Eva Ballovarre. 

Just nu byggs Norra Esplanaden om och den skiss Eva Ballovarre visar upp är ett bildmontage. 

Förutom den inköpta belysningen som ska pryda Norra Esplanaden berättar Eva Ballovarre att tidigare års ljus kommer att återanvändas.

– Belysningen från träden finns kvar och kommer nu sättas upp i andra träd, i delar av Älmhult. Så det kommer bli jättemycket lampor, säger Eva Ballovarre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".