Mikael Kulanko
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Världens Barn

Han har motionerat ihop en halv miljon för Världens Barn

Mikael Kulanko cyklar, simmar, springer och åker rullskidor för sjätte året i rad för att samla in pengar till Världens barn. Sammanlagt har han hittills samlat in över en halv miljon kronor.

Han kallas för den halländska stålmannen med det stora hjärtat. Smeknamnet grundar sig i att Mikael Kulanko under de senaste sex åren samlat ihop drygt 550 000 kronor till Världens Barn genom cykling och löpning – ofta iförd just en stålmannendräkt.

Engagemanget började med att Mikael förlorade vårdnaden om sin dotter i samband med att hennes mamma flyttade utomlands. 

– Då kände jag ett stort behov att engagera mig för barn på något sätt. Jag engagerade mig i ensamstående föräldrar, i ensamstående pappor och till slut så väcktes intresset för Världens Barn, säger Mikael Kulanko. 

Mellan onsdag och fredag den här veckan ska Mikael ta sig från Halland till Stockholm och under onsdagen stannade han till i Ljungby. Men vädret har varit emot honom. På väg igenom Kronoberg stötte han på ett av de värsta regnoväder han varit med om under sina insamlande år.

– Jag var jätteglad när jag passerade ett lantbruksföretag i Lidhult som skänkte ett par torra yllestrumpor till mig. Det regnade oavbrutet från Femsjö upp till Lidhult. Det var några hemska backar där också när man skulle in på småländska höglandet, säger Mikael Kulanko.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".