Mattias Åkesson, Troja/Ljungby 2016/2017
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio.
Ljungby

Drömjubileum för trotjänaren – hattrickhjälte i Trojas seger

Mattias Åkesson: "Jävligt roligt ska jag säga"
4:06 min

Mattias Åkesson firade sin 500e match för Troja-Ljungby. Och som han gjorde det. Med ett hattrick i första perioden grundlade Åkesson segern mot Södertälje med 4-2.

Trotjänaren Mattias Åkesson har spelat i Troja-Ljungby hela sin karriär. Han har fostrats i klubben och åkt skridskor i Ljungby sedan barnsben. I onsdagens match mot Södertälje firade 28-åringen 500 matcher med Troja-Ljungby. 

Det blev en kväll som Åkesson sent kommer att glömma. Inom sex minuter i den första perioden gjorde han nämligen tre mål i rad, ett äkta hattrick, och lade grunden för Trojas seger, 4-2, i det viktiga bottenmötet mot Södertälje. 

– Det var såklart lite otippat, men jävligt roligt ska jag säga. Det är skönt att vi fick första trepoängaren idag samtidigt. Först och främst har det varit en ära att spela 500 matcher för laget man växt upp och sett som liten. Laget man hade som mål att spela i. Det är ganska overkligt. Men fantastiskt, säger Mattias Åkesson.

Målskörden innebar också att Troja-Ljungby bröt en tråkig svit av uteblivna mål. I säsongens fyra första matcher hade man bara mäktat med ett mål per match under ordinarie tid. En svit som nu är bortsopad.

1711 personer såg matchen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".