TAIF
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Oskarshamn

Tingsryd ner i botten efter tredje raka förlusten

Magnus Sundquist: "Oskarshamn äter upp oss kopiöst"
2:10 min

Det går tungt just nu för Tingsryds AIF. Onsdagens förlust mot Oskarshamn, 1-3, var den tredje i ordningen och innebär att man nu parkerar på näst sista plats i tabellen.

Tre raka förluster. Fyra gjorda mål de senaste tre matcherna. Näst sist i tabellen. Ja, Tingsryds AIF är inne i en tuff period just nu. 

Förlusten mot Oskarshamn grundlades i den första perioden, där Tingsryd inte alls var med på noterna. Oskarshamn ledde "bara" med 2-0 efter 20 spelade minuter – mycket tack vare fint målvaktsspel av nyförvärvet Andreas Ljunggren. Oskarshamn sköt 24 skott på mål under den första perioden.

– Det var klasskillnad. Vi ska vara glada att Oskarshamn bara gör två mål. Vi visste att de skulle komma ut hårt, vi åker på ett par utvisningar så vi hamnar under press men vi är ju inte där. De äter ju upp oss något kopiöst. Jag kan inte förklara det. Vi visste att det skulle bli tryck. Det handlar inte om vårt spel, det handlar om karaktär och inställning, säger Magnus Sundquist.

Tingsryd spottade upp sig i mittenperioden och i den tredje perioden var man inte långt ifrån en kvittering – men istället gjorde Oskarshamn 3-1. 

– Det var klasskillnad i första, vi slätade ut det i andra och vi hade tredje perioden. Men det räcker ju inte. Vi hade fyra poäng inför den här matchen och borde haft ett par, tre till. Men det blir ju inga fler poäng om vi startar matcher så här, för det var ju klasskillnad i första halvan av matchen, säger Magnus Sundquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".